Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (2023)

Vraag je je af welke winterbanden je dit seizoen moet kiezen? Ontdek welke winterbanden van de maat 225/55 R17 volgens de onze klanten het beste zijn. Bekijk de meningen van chauffeurs zoals jij en kies de beste banden voor de komende winter.

Het grote aantal commentaren op de verschillende bandenmodellen zorgen ervoor dat je zonder problemen de ideale band voor jouw rijstijl en behoeften vindt.

Banden van de maat 225/55 R17 worden gemonteerd onder de volgende automodellen: Audi A6, BMW Serie 5, Citroen C5, Mazda 6, Mercedes S-Klasse, Opel Insignia, Renault Espace, Subaru Forester.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (1)

Moderne winterbanden zijn geschikt voor extreme weersomstandigheden (foto Nokian).

De beste winterbanden van maat 225/55 R17 volgens de gebruikers van OPONEO

BandenmodelBeoordeling*Aanbod
Michelin ALPIN 54,7Zie de prijs
Uniroyal MS Plus 774,4Zie de prijs
Nokian WR A34,4Zie de prijs
Continental ContiWinterContact TS830 P4,3Zie de prijs
Zeetex Z-Ice 10004,2Zie de prijs

*stand per 24.07.2015

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-5 toegepast, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Michelin ALPIN 5

De Michelin ALPIN 5 is de band die onder de modellen van de maat 225/55 R17 als beste is beoordeeld door chauffeurs. Maar liefst 98% van de gebruikers die een mening over deze band hebben achtergelaten, bevelen hem aan. Ook de rijeigenschappen worden door chauffeurs hoog gewaardeerd. Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de bestuurders? Je vindt de antwoorden in commentaren als de volgende: "ik gebruik de banden sinds eind november 2014. In december hebben we met de feestdagen door de Alpen gereden, de omstandigheden op de weg waren zwaar, maar het rijcomfort bleef onveranderd. Een groot voordeel van deze banden is dat ze bijzonder stil zijn, net als zomerbanden", "bijzonder goede bandjes, ik heb er al een paar duizend kilometer op gereden, ze maken geen herrie, hebben goede grip bij veel sneeuw, ze kunnen het goed aan", "de banden presteren bijzonder goed op diepe sneeuw, maar ook in sneeuwmodder. Na de eerste week merkte zelfs mijn vrouw de eigenschappen van de goede band op".

Ik wil de band Michelin ALPIN 5 kopen

Niet alleen chauffeurs waarderen de eigenschappen van deze band. Hij is ook onderscheiden in de seizoenstesten van banden die zijn uitgevoerd door auto-organisaties en -tijdschriften. Het model kreeg onder andere de beoordeling "bijzonder aanbevolen" in de bandentest van "Auto, Motor und Sport" in 2014.

De Michelin ALPIN 5 is al de vijfde generatie van de beroemde banden uit de serie ALPIN. De makers van de band hebben zich vooral geconcentreerd op maximale veiligheid van de gebruikers onder moeilijke, winterse omstandigheden. Het model beschikt over een directioneel loopvlak met innovatieve blokken, die de sneeuw en sneeuwmodder afvoeren en daarmee zorgen voor stabiel en vloeiend rijgedrag. Michelin is een van de leiders op de internationale bandenmarkt.

Uniroyal MS Plus 77

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (3)

Uniroyal MS Plus 77

De tweede plaats in dit overzicht wordt ingenomen door een band die net als de ALPIN 5 door maar liefst 98% van zijn gebruikers wordt aanbevolen. De Uniroyal MS Plus 77 heeft de aanbeveling "een openbaring" gekregen en als beste eigenschappen werden niet alleen de rijeigenschappen (4,3/6) genoemd, maar ook de gebruikskosten (4,0/5) en het comfort (4,0/5).
Bestuurders wijzen in hun commentaren op de perfecte prestaties van de MS Plus 77.

"Superbanden voor onze klimaatomstandigheden, voldoende duurzaam, bijzonder goede grip op de weg, zelfs onder zware omstandigheden, op sneeuwmodder gaan ze kaarsrecht, ik heb mij deze winter nooit onzeker gevoeld op de weg", "op natte weggedeelten lijkt het alsof je vastgeplakt zit op de oppervlakte. Ze redden zich ook perfect op sneeuw, zowel op aangereden als losse sneeuw", "de banden doen het bijzonder goed. Ze zijn geslaagd op de nogal veeleisende wegen in Oekraïne. Besneeuwde wegen vormden geen probleem".

Ik wil de band Uniroyal MS Plus 77 kopen

De band is ook gewaardeerd door twee organisaties die banden testen. In 2014 heeft de band de titel "bijzonder aanbevolen" verkregen in de test van "Auto Zeitung Allrad" en een jaar later haalde hij de 4e plaats en dezelfde aanbeveling in de ADAC-test.

De Uniroyal MS Plus 77 is een band die is bestemd voor personenauto's, waaronder auto's van het type SUV. Het model is uitgerust met een dicht netwerk van lamellen, waarmee veiligheid op natte wegen is gegarandeerd en dat helpt om voldoende grip te houden bij ongunstige weersomstandigheden. Uniroyal is een merk dat bekend staat om zijn productie van regenbanden.

Nokian WR A3

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (4)

Nokian WR A3

De Nokian WR A3 is beoordeeld door maar liefst 520 chauffeurs. Van hen beveelt 95% de band aan kennissen aan en de hoogst gewaardeerde eigenschap is het rijgedrag op droge wegoppervlakken.

De chauffeurs wijzen met name op de perfecte eigenschappen op sneeuw en sneeuwmodder. "De band doet het bijzonder goed. Rijden over sneeuw met een auto van 300 pk is uitermate plezierig en geeft een veilig gevoel. De Finnen hebben goed werk geleverd", "ze gedragen zich uitstekend, zowel in de stad als erbuiten. Dit jaar was de winter natuurlijk zacht, waardoor het moeilijk is om goed te observeren hoe de banden zich gedragen onder typisch winterse omstandigheden, maar tot nu toe ben ik tevreden", "supertractie, de band is voorspelbaar, de grenzen van de grip zijn goed aan te voelen. Ik beveel hem aan", "ik heb net de vers gekochte banden getest onder extreme omstandigheden door naar Bormio en weer terug te rijden, dit betekende bergpassen, haarspeldbochten, verse sneeuw (we zijn volledig overvallen door een sneeuwstorm), aangereden sneeuw, sneeuwmodder – de banden gedroegen zich perfect onder al deze omstandigheden".

Ik wil de band Nokian WR A3 kopen

De Nokian WR A3 is ontwikkeld met het oog op personenauto's die zijn uitgerust met motoren met een hoog vermogen. In dit model is een asymmetrisch loopvlak toegepast dat zich kenmerkt door goede eigenschappen op droge en natte wegen. De innovatieve binnenste schouder van de band helpt om water en sneeuwmodder effectief af te voeren. Nokian is een onafhankelijke Finse producent die zich specialiseert in de productie van winterbanden.

Continental ContiWinterContact TS830 P

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (5)

Continental ContiWinterContact TS830 P

De Continental ContiWinterContact TS830 P is door onze gebruikers getypeerd als "een openbaring". 95% van de chauffeurs bevelen hem aan andere chauffeurs aan, en de hoogst gewaardeerde eigenschappen zijn de rijeigenschappen (4,3/5) en het rijcomfort (4,1/5). Enthousiaste meningen over dit model domineren in de commentaren van de chauffeurs. "Ik ben volledig tevreden met deze banden. Ik kan stellen dat zij een hoog rijcomfort bieden, zowel op een glad, als op een nat wegdek. De auto heeft uitstekende grip op de weg, ik heb geen slips gemerkt", "het eerste seizoen en ik mag niet klagen. De band lijkt aanbevelenswaardig, waar anderen kleine problemen hebben met sneeuwmodder heb ik niets gemerkt. Hoogstwaarschijnlijk het beste bandje dat ik tot nu toe heb gehad", "de band houdt de auto bijzonder goed vast op sneeuw en nog beter op een beijsde weg. Ik kan de makers alleen maar feliciteren met deze kwaliteit".

Ik wil de band Continental ContiWinterContact TS830 P kopen

Het model heeft meer dan 10 onderscheidingen verkregen in verschillende bandentests – o.a. in 2012 een 1e plaats in de test van "Auto Bild SUV & 4x4", en een jaar eerder een topnotering in de tests die zijn uitgevoerd door "Auto Express" en "Auto Bild Performance".
De band is bestemd voor personenauto's uit de hogere klasse (sportauto's, luxe auto's en SUV's). De sinusoïde lamellen en de solide blokken op het kopgedeelte van de band zorgen voor de juiste grip. Tot het Continental-concern horen merken als: Semperit, Uniroyal, Barium, Viking en General Tire.

Zeetex Z-Ice 1000

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers » Oponeo.nl (6)

Zeetex Z-Ice 1000

Dit model sluit het overzicht van de maat 225/55 R17. 70 chauffeurs hebben de Z-Ice 1000 beoordeeld en van hen beveelt 97% de band aan. Onder de hoog gewaardeerde parameters bevonden zich het rijcomfort en het gedrag van de band op droge wegen. Onder de uitspraken van de chauffeurs kun je de volgende commentaren vinden: "de band is zijn prijs waard. Ik zocht iets goedkopers maar ik wilde graag nieuwe banden. De prijs is bijzonder gunstig, de opinies goed. Ik vertrouwde op Oponeo en de meningen van chauffeurs, en ik twijfel er niet aan dat ik een bijzonder goede band heb voor dat geld, ik wil er vooral de aandacht op vestigen dat de band stil is, echt fatsoenlijke banden", "ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door deze banden – goede kwaliteit voor een lage prijs, ondanks dat de winter dit jaar niet bijzonder agressief was, hebben de banden hun werk voor 100% goed gedaan en ik overweeg nu ook om zomerbanden van hetzelfde bedrijf te kopen".

Ik wil de band Zeetex Z-Ice 1000 kopen

De Zeetex Z-Ice 1000 is een band voor personenauto's uit de middenklasse en hogere klassen. De band combineert evenwichtige prestaties met gebruiksveiligheid. Het asymmetrische loopvlak dempt de oneffenheden van de weg, waardoor het rijden comfortabel is. Het moderne rubbermengsel draagt zorg voor de veiligheid op natte wegoppervlakken reduceert het brandstofverbruik. Zeetex is een onafhankelijke producent uit de Verenigde Arabische Emiraten en brengt banden op de markt met geoptimaliseerde parameters tegen een concurrerende prijs.

Hoe kies ik de beste banden?

Wil je dat je nieuwe banden zo lang mogelijk meegaan? Lees dan de commentaren over de band voordat je besluit een concreet model te kopen. Maak kennis met de opinies van andere chauffeurs en controleer de resultaten die de verschillende banden hebben gehaald in specialistische tests die zijn uitgevoerd door auto-organisaties en -tijdschriften.

Besteed ook aandacht aan het etiket dat is toegevoegd aan het model. Dit bevat de belangrijkste parameters van de band (vooral maatgevend voor zomerbanden). Het etiket informeert chauffeurs over rolweerstand, geluidsniveau van de betreffende band en andere prestatieparameters.

Neem bij twijfel contact op met een van onze experts (020790 20 79). Hij kan helpen bij het kiezen voor een optimale band.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 18/12/2023

Views: 6579

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.