De beste winterbanden van 2020 in maat 225/45 R17 volgens automobilisten » Oponeo.be (2023)

De resultaten van de ranking van dit jaar van best beoordeeldebanden in maat 225/45 R17zullen niemand verrassen. Onze klanten hebben banden gewaardeerd die regelmatig in onze overzichten te vinden zijn. Dit is een bevestiging dat je ze in overweging moet nemen bij het kopen van een nieuwe set winterbanden.

De beste winterbanden van 2020 in maat 225/45 R17 volgens automobilisten » Oponeo.be (1)Onze klanten hebben vele winterbanden getest en beoordeeld. Welke hebben de beste cijfers gekregen?

Winterbanden in maat 225/45 R17 vind je – afhankelijk van de generatie en het motortype – op auto's als de Mercedes CLK, Audi A3, Alfa Romeo Giulietta, BMW M3, Renault Megane, Opel Zafira, Seat Leon, VW Golf, Passat en Volvo C70. Als je niet zeker weet of dit de juiste maat is voor jouw auto, maak dan gebruik van onze bandenconfigurator.

Jullie keuze – de beste winterbanden in maat 225/45 R17

In dit overzicht staan banden die door onze klanten als aanbevelenswaardig worden beschouwd. Onthoud dat dit automobilisten zijn die de gelegenheid hadden om banden uitvoerig te testen onder verschillende omstandigheden. Hun mening is dus gebaseerd op eigen bevindingen. Daarom is dit een van de meest waardevolle informatiebronnen bij het kiezen van banden.

Dit jaar staan er twee banden uit de premium klasse in onze lijst. De overige komen uit het economy segment. Dit zijn ze:

ModelGemiddelde beoordeling*
Nokian WR D45,4
Nokian WR D35,3
Dębica Frigo HP25,05
Imperial Snowdragon UHP5
Zeetex WH10004,85

*De ranking is tot stand gekomen op basis van beoordelingen van klanten van Oponeo tussen januari 2019 en oktober 2020. Daarbij is een schaal van 1 tot 6 gebruikt. In het overzicht staan alleen modellen die een zeker minimumaantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten die worden getoond op de website van onze winkel kunnen verschillen van die in het overzicht, omdat de hier getoonde cijfers alleen betrekking hebben op maat 225/45 R15.

Nokian WR D4

NokianWR D4

Zie de aanbieding

Dit model is al enkele seizoenen onverminderd populair. Onze klanten kopen en beoordelen deze band graag, en hij wordt ook regelmatig getest door automobielorganisaties en vergelijken ze met de concurrentie. Dit betekent dat deze band, hoewel niet de nieuwste, een van de beste opties voor de winter is.

Waar heeft de Nokian WR D4 dit succes aan te danken? Ten eerste aan het goed uitgewerkte loopvlakprofiel, dat is aangepast aan de omstandigheden waarmee je in de winter te maken krijgt. Daarmee bedoelen we niet alleen sneeuw en ijs maar ook regen, waar je gemakkelijk op gaat glijden. Het speciaal ontworpen directionele loopvlak met groeven zorgt ervoor dat water effectief kan worden afgevoerd onder de wielen vandaan, hetgeen de grip ten goede komt en het risico opaquaplaningverkleint. De geweldige tractie is tevens te danken aan de lamellen, onmisbaar in de sneeuw, en het Twin Trac Silica compound, dat de banden elastisch houdt bij lage temperaturen.

Merk ook de brede centrale rib op waarmee je makkelijker in het spoor blijft, en let op de speciale strook aan de zijkant, die de Nokian WR D4 uitermate stil maakt.

Zeer veilige banden. Echt een genot om op te rijden. Ze houden de auto niet alleen goed op de weg maar zijn ook nog eens muisstil. [Lucas]

Dit is al mijn tweede auto met de Nokian WR D4. Een van de allerstilste winterbanden die ik ooit heb gehad. Ze zijn geweldig op glad wegdek, zeer veilig op nat asfalt en een koning in het afvoeren van sneeuwmodder. Echt een aanrader. [Stijn]

Nokian WR D3

De tweede plaats is ingeruimd voor de oudere broer van de WR D4, wat maar weer een bevestiging is van de doeltreffendheid van de oplossingen van premium merk Nokian. De WR D3 wordt al lange tijd veel gekozen door automobilisten, ook diegenen die op zoek zijn naar banden in maat 225/45 R17.

NokianWR D3

Zie de aanbieding

De band wordt gekenmerkt door een wat milder loopvlakprofiel dan zijn opvolger maar is zeer goed bij zware weersomstandigheden.

Water, ijs en modder vormen geen probleem voor deze band, waarmee je altijd veilig onderweg bent. Dit is uiteraard te danken aan de groeven, lamellen en het wintercompound, die samen zorgen voor grip ongeacht het weer.

De ontwerpers van dit model hebben verder ingezet op een ander belangrijk aspect, de zuinigheid in gebruik. Dit heeft geleid tot een lange levensduur van de band, die zijn eigenschappen zelfs na vele duizenden kilometers behoudt, en een lage rolweerstand. Dat laatste zorgt ervoor dat we aanzienlijk brandstof kunnen besparen aan de pomp.

De banden doen het geweldig op bijna alle snelheden. Nooit problemen bij nat weer gehad. De auto verbruikt niet eens meer brandstof dan met zomerbanden. Ze zijn erg stil. [Dealer]

Deze banden doen het geweldig. De auto laat zich veilig sturen op natte en gladde wegen. Een aanrader. [Ernst]

Dębica Frigo HP2

De Debica Frigo HP2 heeft de laatste plek op het podium en is tevens de aanvoerder van de banden uit de economyklase. Banden uit dit prijssegment worden gekarakteriseerd door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, wat vaak door gebruikers wordt opgemerkt in beoordelingen. Dat geldt zeker ook voor deze band, die afkomstig is van een merk dat onder de hoede is van het Goodyear-concern.

DębicaFrigo HP2

Zie de aanbieding

Op deze band tref je een directioneel loopvlak aan met een atypische groefconfiguratie in W-vorm in plaats van V-vorm. Deze innovatie zorgt voor zeer goede eigenschappen in de sneeuw en de modder. Het toegepaste groefprofiel zorgt ook voor een groter contactoppervlak met de weg, waardoor je preciezer kunt sturen.

Andere sterke punten van deze Debica zijn de lage rolweerstand en de bestendigheid. Het hoge loopvlak maakt langdurige exploitatie mogelijk zonder dat je bang hoeft te zijn dat de band achteruit gaat. Zo ben je jaren lang veilig en zuinig onderweg.

De banden hebben een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze houden de auto goed op de weg en zijn stabiel onder verschillende weersomstandigheden. Ik heb er veel rijplezier mee. [Bart]

De banden zijn erg fijn, zeker in de sneeuw maar ook op het droge. Ik kan ze iedereen aanraden. [Mo]

Imperial Snowdragon UHP

ImperialSnowdragon UHP

Zie de aanbieding

De volgende plek in onze ranglijst is ingenomen door de Imperial Snowdragon UHP. Dit is de enige door de bestuurders onderscheiden Ultra High Performance band, oftewel een band die bedoeld is voor auto's met groot vermogen. Vaak worden deze banden gekozen door mensen met hoge eisen, die willen dat hun auto nooit een strobreed in de weg wordt gelegd, zelfs niet 's winters. De combinatie van hoge prestaties en een aantrekkelijke prijs is onze klanten niet ontgaan.

In dit model zijn vele erkende oplossingen gebruikt, waardoor het rijden veilig en comfortabel is. De band is vooral geschikt voor een dynamische rijstijl. Wat kun je er verder nog over zeggen? De brede groeven die water afvoeren, zorgen voor uitstekende grip op natte wegen, wat 's winters vaak het geval is. Het water wordt vanonder de band afgevoerd, waardoor de kans op tractieverlies afneemt en je de hele tijd de controle over het rijspoor houdt. De grote loopvlakblokken maken dat je de auto precies kunt sturen op droog wegdek, terwijl de diepe inkepingen ervoor zorgen dat de band zich in de sneeuw vastbijt en voorspelbaar is.

Dankzij de bovengenoemde eigenschappen hebben deze Imperial-banden een korte remweg en presteren ze uitstekend wanneer het kwik hard daalt.

De banden hebben mij erg positief verrast. Ze zijn stil en geven hele precieze sturing. Ik kan ze met een gerust hart aanbevelen. Groeten. [Dennis]

In deze prijscategorie heb ik nog nooit iets beters gevonden. [Wouter]

Zeetex WH1000

Rijden in de winter is niet eenvoudig en daarom moeten de banden de bestuurder ondersteunen zelfs tijdens de meest eenvoudige manoeuvres. Zeetex heeft de WH1000 ontworpen met dit gegeven in het achterhoofd maar ook het comfort van de inzittenden.

ZeetexWH1000

Zie de aanbieding

Hoewel dit een band is uit de economy klasse, beschikt deze over technologieën uit het premium segment. Zo heeft de WH10003D-lamellen, die niet alleen grip moeten bieden in de sneeuw maar ook zorgen voor de juiste stijfheid van de band, wat voor betere rijeigenschappen zorgt. Bovendien heeft de fabrikant gekozen voor een asymmetrisch loopvlakprofiel. Dit heeft vele voordelen, van uitstekende afvoer van water en vuil tot stabiliteit in de bochten. Een ander pluspunt is de levensduur.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze band ook nog een laag lawaainiveau, wat het rijden over lange afstanden minder vermoeiend maakt.


De band presenteert zich visueel erg goed. Ik heb voorheen op banden van bekende merken gereden maar ik merk geen verschil. Hij doet dus wat van hem verwacht wordt. Ik was aanvankelijk sceptisch over Chinese banden maar na 5000 km is mijn mening geheel omgeslagen. [Antony66]

De banden zijn ideaal. Mij zijn ze aangeraden door een collega en ik had niet geacht dat ik zo tevreden zou zijn. Ik ben echt positief verrast hoe goed ze het doen. Ik kan deze banden aan iedereen aanbevelen. [Norbert]

Hoe koop je goede winterbanden?

Voorafgaand aan het kiezen van nieuwe zomer- of winterbandenis het een goed idee om te kijken welke banden populair zijn onder andere weggebruikers. Behalve de beoordelingen van andere automobilisten is het ook erg nuttig om informatie te lezen over de tests van onafhankelijke organisaties als de ADAC. Zo kun je de beloftes van de fabrikant toetsen aan de meningen van gebruikers en de professionele tests.

Eerst moet je echter bepalen wat jouw eigen voorkeuren en behoeftes zijn. Mensen die dynamisch rijden en veel op de snelweg zitten, hebben hele andere banden nodig dan diegenen die vooral binnen de bebouwde kom rijden. De ene stelt vooral comfort op prijs vanwege het lage geluidsniveau, terwijl de andere een lage rolweerstand op prijs stelt.

Veel hangt ook af van het type auto. Begin daarom bij het zoeken naar een nieuwe set met het bepalen van de juiste maat, waardoor het veel makkelijker wordt om een voorselectie te maken. Kijk ook naar de basiseigenschappen, die vermeld staan op het etiket van de band.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 23/12/2023

Views: 6577

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.